Panasonic NNGD469MEPG Instrukcje Operacyjne Strona 168

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 201
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 167
PL-1
Polski
Zawarte w tej książce opisy są jedynie wskazówkami orientacyjnymi. Łączny czas gotowania
będzie różny, w zależności od wyjściowej temperatury potrawy i rodzaju użytego pojemnika.
Przed spożyciem należy zawsze sprawdzić, czy potrawa jest bardzo gorąca.
Technologia Inverter to podstawa
Nad technologią Inverter do kuchenek mikrofalowych pracowano z inicjatywy firmy Panasonic
przez ponad 10 lat. Jest to technologia o znaczeniu kluczowym do produkcji zupełnie nowego typu
kuchenek mikrofalowych charakteryzujących się szeregiem specjalnych właściwości
Po raz pierwszy umożliwia ona wytwarzanie na skalę przemysłową kuchenki mikrofalowej,
która posiada liniową kontrolę ilości generowanej energii mikrofalowej. Ten nowy system dys-
trybucji energii umożliwia gotowanie i rozmrażanie żywności bez uszczerbku dla jej walorów
smakowych.
Zapewnia wydajną konwersję energii elektrycznej w energię mikrofalową, dzięki czemu zmnie-
jsza się pobór energii elektrycznej bez zmniejszenia mocy kuchenki mikrofalowej.
Umożliwia znaczne zwiększenie objętości wnętrza kuchenki, nawet w niewielkich obudowach,
ze względu na niewielkie rozmiary instalacji invertera, który zastępuje stosowane dotychczas
relatywnie duże i ciężkie transformatory.
Gdy kuchenka zakończy swój cykl użytkowy, będzie łatwiej poddać ją przerobowi jako
surowiec wtórny w sposób przyjazny dla środowiska, gdyż nie posiada ciężkich żelaznych
transformatorów.
Spis treści
Gotowanie za pomocπ energii
mikrofalowej...................................................2
Ogólne wskazówki......................................2-5
Krótki przewodnik po naczyniach
kuchennych ...................................................6
Poziomy mocy mokrofal ................................7
Pieczenie na rożnie (grillowanie)...................7
Tryb kombinacyjny.........................................8
Zalecane akcesoria .......................................8
Odgrzewanie ............................................9-10
Gotowanie i podgrzewanie – tabela .......11-17
Wskazówki - jak najlepiej przyrządzać
potrawy w kuchence mikrofalowej.................18
Rozmrażanie............................................19-20
Rozmrażanie zwykłych potraw.................21-22
Mięso i drób .............................................23-26
Ryby.........................................................27-28
Warzywa ..................................................29-30
Jajka i ser
......................................................30
Suche produkty skrobiowe i warzywa ...........31
Odpowiedzi na najczęstsze pytania.........32-33
Przeglądanie stron 167
1 2 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 200 201

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag